Setkání členů KrHAS 2021

Ve dnech 24. až 26. září 2021 proběhlo setkání členů KRHAS v penzionu Kocourov, který se nachází v malebném prostředí Českého středohoří.

Účastníci setkání se začali sjíždět v pátek 24.9. odpoledne a po ubytování se postupně zapojovali do společné diskuse, která se protáhla až k půlnoci.

V sobotu dopoledne po snídani proběhla členská schůze, na které byli přijati do KRHASu noví členové Radim Neuvirt, Jiří Prášek, Karel Slavík a Jiří Prause, poté proběhly doplňovací volby do výboru, bylo třeba zvolit nového pokladníka za zesnulého Zdeňka Taranta. Do funkce nového pokladníka byl zvolen stávající předseda Bohuslav Matouš. Novým předsedou byl zvolen Jiří Harrandt

Po volbách se konala velmi zajímavá přednáška dr. Tomáše Petráska o možné existenci jednoduchého života a výskytu organických látek na Saturnově měsíci Enceladu. Přednášející zůstal mezi námi až do pozdních večerních hodin a živě se zajímal o naší činnost.

Před obědem jsme pozorovali slunce dalekohledem Libora Hemelíka a Jiří Harrandt předvedl fotografování slunce přes jednoduchý filtr, který si vyrobil.

Jelikož odpolední program nevyšel tak jak byl původně plánován, vydali jsme se do nedalekého muzea českého granátu v Třebenicích.

Čas před večeří vyplnil Jiří Harrandt svou přednáškou na téma astrofotografie na klasický film s ukázkami používaných letitých aparátů a jimi pořízených snímků.

Po večeři opět pokračovala diskuse, výměna praktických zkušeností a došlo i na pozorování oblohy výkonným triedrem Jiřího Prauseho.

V neděli po snídani se začali účastníci setkání pomalu rozjíždět domů.

Setkání lze hodnotit velice pozitivně, někteří se setkali po téměř dvaatřiceti letech, počasí vyšlo nádherné, úroveň služeb penzionu jak stravování, tak i ubytování byla perfektní a obsluha příjemná.

Bylo domluveno vyzkoušet přesunout setkání na jaro, s ohledem na volný čas členů. Termín dalšího setkání byl stanoven na 13. až 15. května 2022 a destinace okolí Nového Boru.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky se štítky , a jeho autorem je Marek Olšavský. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *